Trumpi ohtlik ekside armee

Neeme Raud
Copy
Donald Trumpi endine peastrateeg Steve Bannon(vasakul) sai Valgest Majast lahkumisel sealt kaasa ridamisi presidendi halvustavaid sõnu.







 
Donald Trumpi endine peastrateeg Steve Bannon(vasakul) sai Valgest Majast lahkumisel sealt kaasa ridamisi presidendi halvustavaid sõnu.  Foto: Carlos Barria

USA presidendi Donald Trumpi õrnemaks kohaks näikse olevat kõikvõimalikud eksid  - alates eksnaisest Ivanast, lõpetades endiste väga lähedaste ministrite ja nõunikega, kes tänaseks on ennast pööranud presidendi vastu. Arter vaatleb lähemalt Trumpile ohtlikuks saanud ekse.

90ndate keskel vallutas maailma ekraanid Ameerika komöödia «Esimeste abikaasade klubi» («The First Wives Club»), kus kolm keskeas newyorklannat – endised Wall Streeti A-klassi meeste abikaasad – plaanisid kättemaksu oma eksmeestele, kes olid nad nooremate naiste vastu vahetanud.

Puänt saabus filmi lõpus, kui fiktsioon ja reaalsus segunesid ning filmitegelased (neid kehastasid Diane Keaton, Goldie Hawn ja Bette Midler) kohtusid reaalse elu lahutuslahingute kangelannaga, kes neile nõu andis.

Otse loomulikult oli see Ivana Trump, New Yorgi 80. aastate sotsiaalelu kroonimata kuninganna, kelle tabloidide esikülgedel peaaegu iga päev suuri pealkirju «tootnud» abielu abikaasa Donaldiga järsult karidele jooksis. Kuid kes ei kavatsenudki end naistevahetusmängus ohvrina tunda – eriti lugedes New York Postist, linna mahlakaimate pealkirjadega lehest, Trumpi järgmise naise Marla Maplesi pihtimust: «See on parim seks, mida olen kogenud.»

New York mäletab seni, et kohtulahingutes oli tšehhitar sama külm, purunematu ja kaunis, kui ta kodumaalt pärit kristall. Nüüd, ekraanil, soovitas ta saatusekaaslannadele sama: «Daamid, te peate olema tugevad ja iseseisvad. Ja pidage meeles: ärge minge endast välja, võtke kõik (mis võtta annab)!»

Filmi linastuste ajal New Yorgis, kus saale täitis enamasti just ekraanil olijatega samas eas naispublik, ei pursanud rahvas mitte üksnes naerma, vaid kõlasid ka spontaansed aplausid.

Ning Ivana, kes tõesti püüdis Donaldilt oma advokaatide abil saada nii palju kui võimalik, muutuski omamoodi oraakliks, kelle lihtsaid, kuid tabavaid tarkuseteri hakati tsiteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles