Esimene EPA mess pidas katsumusele hästi vastu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel neljapäeval ja reedel seisid ERMi peasissepääsu ees põllumajandusmasinad.
Eelmisel neljapäeval ja reedel seisid ERMi peasissepääsu ees põllumajandusmasinad. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmisel nädalal toimus Tartus Eesti Rahva Muuseumis (ERM) esimene Eesti põllumajanduse aastanäitus ehk EPA mess. Kahepäevase ürituse peakorraldaja oli põllumajandus-kaubanduskoda, kuid sügisese messi korraldamise idee tuli siiski põllumeestelt endilt.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juht Roomet Sõrmus selgitas, et põllumeestel ja nende partneritel on kõige rohkem aega mõttevahetuseks ja aastakokkuvõtteks just sügisel, mil saak on salves, põllutöömasinad talvekorteris ja hakatakse valmistuma uueks aastaks.

„Meie mõte oli koondada kõik Eesti põllumajandussektoriga seotud inimesed ühe katuse alla ja ühe ürituse raamesse, kus saaks ajada ärijuttu, ammutada teadmisi ja sõlmida uueks aastaks eelkokkuleppeid,” märkis Sõrmus.

Peakorraldaja lisas, et EPA mess pani põhirõhu just seminaride korraldamisele. Kahe päeva vältel leidis ERMis aset üle poolesaja seminari. „Teemadering on hästi lai, alates mahepõllumajandusest ja lõpetades taimekaitsevahenditega,” selgitas Sõrmus pärast EPA messi avatseremooniat.

Sõrmuse sõnutsi tuli ürituse Tartus korraldamise idee põllumeestelt ja nende koostööpartneritelt. „Eks põhjus ole ka selles, et enamik põllumajandussektoriga seotud inimesi on endised epakad (Eesti Maaülikooli eelkäija Eesti Põllumajanduse Akadeemia ehk EPA vilistlased – toim.),” lisas Sõrmus.

Sügis sobib paremini

Kolm aastat tagasi Eesti aasta põllumehe tiitli saanud Pajusi ABFi juht Lembit Paal sõnas, et ERMi mess on see, millest Eesti põllumehed on juba ammu puudust tundnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles