Väätsal valmib jõululaupäevaks uus laut

Silvi Lukjanov
Copy
Väätsa Agro juht Margus Muld on rahul, et tuhandekohalise lüpsilauda ehitus sujub osaühingul Mapri Ehitus nii nagu peab ja jõululaupäevaks on laut valmis.
Väätsa Agro juht Margus Muld on rahul, et tuhandekohalise lüpsilauda ehitus sujub osaühingul Mapri Ehitus nii nagu peab ja jõululaupäevaks on laut valmis. Foto: Silvi Lukjanov

ASil Väätsa Agro valmib jõululaupäevaks uus laut ja lehmade arv suureneb 2800ni, piimatööstuse arendamise asemel tahab ettevõte hakata lisaraha teenima hoopis sõnnikust biogaasi tootmisega ja seda kõike ühegi investeeringutoetuseta.

ASi Väätsa Agro juht Margus Muld, kuidas on muutunud lauda ehituse olud võrreldes mõtte plaanidesse paneku ajaga?

Lehmalauda ehitust planeerisime 2012. aastal, kui ostsime Väätsa Agro kompleksi. Kohe alguses oli selge, et me ei saa planeerida 2300pealist lüpsilehmalauta, vaid peame mõtlema suurelt ja nii planeerisimegi 3300pealist lüpsilehmafarmi.

Esimese etapi investeering 2300pealisse lehmafarmi oli 11 miljonit eurot ja praegune laiendus, millega lisame olemasolevale lehmade arvule 500 lehma ja 500 mullikakohta, läheb maksma 3,7 miljonit. Olemasolev 80kohaline lüpsikarussell saab lisanduvate lehmade lüpsmisega ilusti hakka.

Kas poliitilised otsused põllumeeste toetuste osas suur­ettevõtte plaane üldse ei ­mõjuta?

Riigi põllumajanduspoliitilise keskkonna ebastabiilsus muudab töötamise piimanduses pingeliseks küll. Eriti keeruline on teha pikaajalisi plaane, kui tegutsed olukorras, kus piima ja teravilja hinnad on toetatud just sellepärast, et muidu ei saaks ükski põllumees hakkama

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles