Helsingi tulistamise põhjuseks oli suguvõsade vaheline tüli

Copy
Tulistamise sündmuspaik.
Tulistamise sündmuspaik. Foto: Helsingi politsei.

Uurimine on selgitanud, et augustis Helsingi kesklinnas toimunud tulistamise motiiviks oli kahe suguvõsa pikaaegne tüli.

Ütluste põhjal on teada, et tulistamises kahtlustatav 32-aastane Kosovost pärit mees oli talunud ohvrite vägivalda, info kohaselt olevat teda kolm korda pekstud, viimane kord vaid mõni tund enne tulistamist.

Pärast seda, kui ohvrid olid kahtlusalust kolmandat korda peksnud, läks tulistamises kahtlustatav koju ja võttis sealt 7,62-millimeetrise kaliibriga püstoli TT. Kümme minutit enne nelja pärastlõunal avas mees Ruoholahdenkatul tule kolme mehe pihta, olles väljunud pakiautost ja tulistanud ohvrite suunas, kellest kaks sai viga.

Tulistamises kasutatud püstol TT.
Tulistamises kasutatud püstol TT. Foto: Helsingi politsei.

«Kahtlustatav ja ohvrid kuulusid kahte eri suguvõsasse, kes tülitsesid juba pikalt enne tulistamist. Politsei ei ole suutnud tüli põhjust välja selgitada,» sõnas uurimist juhtiv Jukka Larkio politsei pressiteates.

Augustis kirjutas Helsingin Sanomat, et kolmes mõrvakatses kahtlustatav töötas Soomes ehitusfirma juhina. Politsei info kohaselt elas tulistaja Vantaal ning juhtis 2014. aastal tegevust alustanud ehitusfirmat. Tema firma tegi peamiselt allhanketöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles