Lapse haigus sundis hoidistamise usku

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kristel ja Margus Kajastu kasvatavad ja korjavad suure osa pere toidulauale minevast kraamist ise, ikka selleks, et pere pesamuna Christopher Jonathan terveks saaks. Isa sülle on pildistamise ajaks end sättinud vanem vend Richard Richardo.
Kristel ja Margus Kajastu kasvatavad ja korjavad suure osa pere toidulauale minevast kraamist ise, ikka selleks, et pere pesamuna Christopher Jonathan terveks saaks. Isa sülle on pildistamise ajaks end sättinud vanem vend Richard Richardo. Foto: 2 × Riina Martinson

Kristel ja Margus Kajastul on talveks tallele pandud sadu hoidiseid, osa neist ei mahu nende avarasse majja äragi ja on vanemate juures hoiul, kuni valmib pere uus kelder. Lisaks on purkide ja kottide viisi kuivatatud mitmesuguseid ravimtaimi.

Kristel tõdes, et veel kaks aastat tagasi oli ta suhteliselt tagasihoidlik hoidistaja – nagu enamik temaealisi, aga suure muudatuse tõi kolmest lapsest noorima, peagi kaheseks saava poja haigus. Nimelt on poiss tugevalt allergiline ja ehkki temaga saab alatasa arstide vahet käidud, pole laps meedikute poolt pakutavast oma hullult sügelevale nahale leevendust saanud.

Nii otsustasid noored vanemad pere toidulaua ülikriitilise pilguga üle vaadata, välja visata võimalikud allergiatekitajad ja asemele võtta, mida koduümbruse loodus pakub. Õnneks on suvelilli kasvataval perel maad piisavalt, et enamik söögikraamist nüüd ise kasvatada, osa ostetakse naabruses elavatelt talunikelt, kellest teatakse, et toit kasvanud puhtalt. Tänu suurele tagavarale peavad nad poest üsna vähe kraami koju tarima: peamiselt piima, õli, leiba ja pudrumaterjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles