Porgand muudab õunamahla joodavamaks

Silvi Lukjanov
Copy
Aravete talumees Vello Peitong rõõmustab, et tema porgandimahla katsetus läks asja ette. See maitseb nii lapselaps Rasmusele kui ka paljudele mahlatellijatele lähemalt ja kaugemalt.
Aravete talumees Vello Peitong rõõmustab, et tema porgandimahla katsetus läks asja ette. See maitseb nii lapselaps Rasmusele kui ka paljudele mahlatellijatele lähemalt ja kaugemalt. Foto: Erakogu

Kui organism keeldub õunamahla selle hapu maitse tõttu vastu võtmast, tasub seda juua koos porgandimahlaga, teab viiendat aastat porgandist mahla tegev talumees. Aastatega on teave tema tehtud porgandimahla headusest levinud ja tänavu teeb ta müügiks juba üle saja liitri.

Järvamaal Aravete kandis talumajapidamises köögivilju ja lilli kasvatav Vello Peitong (61) on õunamahla teinud nii kaua, kui ennast mäletab. Viimased viis aastat teeb ta lisaks porgandimahla. Just seetõttu, et tema keha hakkas hapu õunamahla vastu aina rohkem protestima. „Minu organism ei tahtnud enam õunamahla. Maohappesus tõusis ja õunamahl hakkas lihtsalt vastu. Pidi ju olema mingi võimalus seda joomiskõlblikumaks muuta. Katsetasin ja lisasin juurde magusat porgandit,” kõneles ta.

Esimene katsetus läks aia taha

Esimese katsetuse tegi Peitong mahla kuumutades. Nii nagu ta oli harjunud mahla tegema kõik need aastad, kuid sellest asja ei saanud. „Kuumutatud mahlale tuli juurde keedetud porgandi maitse ja mitte keegi ei suutnud seda juua,” meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles