Linnainimene saab maal mesitaru rentida (2)

Tiit Efert
Copy
Tauno Laasik kartis algul mesilasi: higistas, kui nende peale mõtles, ja pani taru juurest jooksu, kui neid nägi. Aga peagi ta harjus.
Tauno Laasik kartis algul mesilasi: higistas, kui nende peale mõtles, ja pani taru juurest jooksu, kui neid nägi. Aga peagi ta harjus. Foto: Tiit Efert

MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök eestvedamisel on Peipsi veerel loomisel mesinduse hobikeskus, mis võimaldab ka paadunud linlasel hakata mesitaru pidama.

Idee autor, OÜ Peipsimaa Maitsed eestkõneleja Tauno Laasik ostis Peipsi ääres Varnja lähistel Põldmaa külas asuva Lombi talu juba 12 aastat tagasi. Samas toidupiirkonnas tegutsev Alatskivi mesinik Tarmo Eres rääkis talle korduvalt: elad maal, aga mesilasi ei peagi. Ükskord oli Eres mesitaruga ukse taga ja pani Laasiku fakti ette – hakaku aga pidama.

„Algul kartsin neid. Higistasin, kui mesilaste peale mõtlesin, ja panin taru juurest jooksu, kui mesilasi nägin,” rääkis Laasik. Aga peagi ta harjus. „Tänapäeva mesilaste rassid on hästi sõbralikud, naeratavad, kui oma majas ringi toimetavad,” naljatas ta. Seepeale hakkas Laasik oma ideed Peipsimaa Kogukonnaköögis levitama, et äkki on maal veel neid, kes tahaksid mesilasi pidada, aga ei julge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles