Saarlased panid uskumatu kokkusattumuse enda heaks tööle – sündis tänavune parim mahetoit

Tiit Efert
Copy
Kaia Sink ja Annika Vestel tulid ideele toota sügavkülmutatud beebitoite täiesti eraldi, kuid selle asemel, et hakata väikesel turul konkureerima, ühendasid jõud.
Kaia Sink ja Annika Vestel tulid ideele toota sügavkülmutatud beebitoite täiesti eraldi, kuid selle asemel, et hakata väikesel turul konkureerima, ühendasid jõud. Foto: Tiit Efert

Noorte emade loodud sügavkülmutatud beebitoitude sarja Baby­Cool tunnustati tänavusel mahekonkursil parima mahetoidu tiitliga.

Saaremaal Kuressaare külje all Nasva külas asuva ettevõtte taga, mis kannab nime Saaregurmee OÜ, on Kaia Sink ja Annika Vestel. Tegemist ei ole sõbrannade ega koolikaaslastega. Kokku viis neid idee beebitoitu külmutada. Kumbki jõudis selleni omal käel.

Nüüdseks kolme lapse ema Kaia asus esimesele pojale püreesid tegema mitu aastat tagasi. Tooraine sai ta oma Sõrve säärel asuvast vanemate talust. „Nii mugav, kõik vajaliku lihtsalt võtad oma aiast,” rääkis Kaia.

See pani aga veerema mõtte, kuidas jõuaks mahetoit ka nende emadeni, kellel pole sellist aeda. Teisalt jällegi on Saaremaal mahetalunikke, kes ei oska oma toodangut kuhugi realiseerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles