Põllumehed pettusid maaelu toetavana tundunud valitsuses

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Maaeluminister Mart Järvik toob põhjenduseks, et eelarve vajas tasakaalustamist.
Maaeluminister Mart Järvik toob põhjenduseks, et eelarve vajas tasakaalustamist. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Põllumehed pole rahul valitsuse plaaniga eraldada tuleval aastal üleminekutoetusi 15,3 miljoni euro asemel vaid viis miljonit. Nädala algul Mäos toimunud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu erakorralisel kohtumisel väljendasid osalejad pettumust seoses valitsuse põllumajandustoetuste kärpekavaga, eriti arvestades olukorda, et Eesti on Euroopa Liidus niigi kõige madalama toetustasemega liikmesriik.

Traktoritega Toompeale esialgu siiski tulla ei plaanita ja alustuseks moodustas EPKK nõukogu delegatsiooni, mis kohtub valitsuse ja Riigikogu fraktsioonide esindajatega, et teha neile selgeks, mis olukorras on siinsed põllumehed, kuidas toetuste vähenemine mõjutab tootjaid ja hiljem poest toitu ostvaid tarbijaidki. Nende kohtumiste järel otsustavad põllumehed, mida edasi tehakse.

Mart Järvik, kas on kindel, et järgmisel aastal vähendatakse üleminekutoetuste summat kümne miljoni võrra? Miks te valijatele antud lubadust murrate?

Tegemist pole üleminekutoetuste vähendamisega. Valitsusliit ei ole andnud lubadust maksta mingi summa, vaid lubas üleminekutoetuste maksmist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles