Julged hundid käisid inimesi uudistamas

Teele Üprus
Copy
Ulukiuurija hinnangul on hundi arvukus viimased kümme aastat stabiilne olnud ja nende arv pole viimase aastaga oluliselt kasvanud.
Ulukiuurija hinnangul on hundi arvukus viimased kümme aastat stabiilne olnud ja nende arv pole viimase aastaga oluliselt kasvanud. Foto: Santucci/Zeppelin/sipa

Mõni nädal tagasi märkas Viljandimaal Karksi küla lähistel elav Piret kodu lähedal hunti nuuskimas. Loom ei kartnud ja liikus julgelt maja poole, kuid naine suutis ta siiski eemale peletada. Eelmisel nädalal murti tema hobipidamisel lambakarjast üks lammas.

Lammas läks hundi hambusse päise päeva ajal. Ka naise kohtumine võsavillemiga leidis aset päeval. „Ega see, et hunt lamba ära sõi, polegi nii haruldane, aga minu jaoks on ootamatu, et ma teda päise päeva ajal õue peal nägin. Ta oli nii julge, et võisin temaga tõtt vaadata vähem kui kümne meetri pealt,” kirjeldas Piret, kes on kindel, et tegu oli hundiga, sest tunneb loomi hästi.

Edaspidi peavad aga Pireti 29 lammast värsket õhku hingama maja kõrval oleval õuealal, millel on kindel aed ümber ja koer lähedal.

Hunt hoovi peal

Kuu aega tagasi nautis Marje (nimi muudetud) oma Hiiumaa suvekodus puhkust, kui poeg majast väljudes karjuma pis­­tis: hoovi peal oli kaks hunti, üks suurem, teine väiksem. See tegi pererahva ettevaatlikuks ja kui poeg mandrile naasis, võttis ta koera endaga kaasa. Marje jäi üksi saarele. Paar päeva hiljem luges ta õues raamatut, kui jäi ühtäkki endast umbes 15 meetri kaugusel olevat kuusemetsa jälgima. „Kogemata silmasin, et seal on miski imelik tutt. Kui ma hundi pea seal ära nägin, oli süda ikka kurgus küll,” meenutas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles