Videomeenutus: maaelu ei pea olema tingimatu nagu "Tões ja õiguses"

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

28. septembril toimub Maale Elama Päev, kus huvilised saavad paljudes omavalitsustes oma silmaga kaeda, kuidas käib töö maakoolis või millised on sportimis- ja ajaveetmisvõimalused.

Sel kevadel Maamessil Postimehe ja MaaElu stuudios kõnelenud Põllumajandusuuringute Keskuse avalike suhete juht Krista Kõiv selgitas, et nemad koos koostööpartneritega on võtnud oma südameasjaks, et oleks neid inimesi, kes tuleks maale elama.

28. septembril toimuval Maale Elama Päeval avavad omavalitsused piltlikult kõik oma uksed, et tutvustada töö- ja elamivõimalusi.

“Saad minna ja vaadata, millised on maakoolid, millised maalasteaiad,” on see Kõivu sõnul hea võimalus oma võimaliku tulevase elukohaga põhjalikult tutvuda.

“Mina elan maal ja teen väga palju kaugtööd. Minu läpakas on minu sõber ja ma saan paljud asjad sealt ära teha ja ma saan teha seda ka kodus,” soovitaks ta maale elama minemise kaalumist neile, kelle töö pole seotud kellast kellani kontoris või mõnes kindlas tootmisruumis viibimisega.

Maale elama minek ei pea tema sõnul tähendama, et alustatakse tööd põllumajandussektoris. “Maaelu ei pea olema tingimatu nagu “Tões ja õiguses”, saab alguses ka lihtsamini proovida,” sõnas ta kevadel antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles