Lähipäevad rõõmu ei paku: ilm on jahe, paiguti võib esineda öökülma

BNS
Copy
Esimene öökülm Valgeranna golfiväljakul.
Esimene öökülm Valgeranna golfiväljakul. Foto: Jaan Kork

Ilmateenistuse prognoosi järgi on lähipäevil oodata jahedat ilma ja öösiti pole kohati pääsu ka miinuskraadidest. 

Laupäeva öösel pilvisus tiheneb. Öö hakul sajab kohati hoovihma, kesköö paiku jõuab Lääne-Eesti saartele vihmasadu, mis laieneb edasi mandrile. Puhub läänekaare tuul 3-9 m/s, pärast keskööd tugevneb saartel ja läänerannikul loodetuul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 1-6, maapinnal kohati 0 kuni -1 kraadi, Lääne-Eestis on sooja 7-11 kraadi. 

Hommikupoolikul on enamasti pilves ja vihmane ilm. Keskpäeva paiku saartelt alates pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Tuul pöördub kõikjal läände- ja loodesse ning tugevneb 6-13, rannikul puhanguti 15, õhtul kuni 19 m/s. Sooja on 9-14, saartel kuni 16 kraadi. 

Pühapäeval jääb Eesti Venemaal laiuva madalrõhuala lääneserva ja Eesti jaoks avanevad uksed põhjas valitsevale külmale. Kohati sajab hoovihma ja Ida-Virumaal pole välistatud, et vihma sekka pudeneb ka lumekruupe. Loode- ja põhjatuul paisub tugevaks, puhanguid on 15, põhjarannikul kuni 21 m/s, vastu õhtut nõrgeneb. Öösel on sooja 3-8, rannikul kuni 12 kraadi, päeval 8-12 kraadi. 

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö on selgem, olulise sajuta, põhjakaare tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur langeb vahemikku -1 kuni +4 kraadi, rannikul on kuni 11 kraadi sooja. Päeval vaheldub päikesepaiste pilverünkadega. On mõne üksiku vihmahoo võimalus. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Sooja on 7-11 kraadi. 

Teisipäev on kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta, vaid üksikutes kohtades tuleb hoog vihma, Kirde-Eestis võib sekka ka lumekruupe pudeneda. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +5 kraadi, selgema taeva korral võib langeda ka madalamale, kitsal rannikuribal on sooja kuni 10. Päeval on sooja 7-11 kraadi. 

Kolmapäeval jääb Eesti endiselt külma kõrgrõhkkonn haardesse. Ilm on valdavalt kuiv, üksnes põhjarannikul võivad välja areneda mõned hoogsajupilved. Tuul on nõrk ja puhub enamasti põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +4 kraadi, selgema taeva korral võib langeda taas madalamale, rannikul on kohati sooja kuni 8 kraadi. Päeval on sooja 6-10 kraadi. 

Neljapäeva öösel on ilmakujundajaks kitsas kõrgrõhuvöönd, päeval suureneb madalrõhkkonna mõju. Päeval võib kohati hoovihma sadada, tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni +4 kraadi, rannikul on sooja kuni 8 kraadi, päeval 6-10 kraadi. 

Reedel kujundab ilma madalrõhkkonna edelaserv. Kohati sajab hoovihma. Läänekaare tuultega kandub Eestisse veidi soojem õhumass. Öösel on sooja 3-8, rannikul kuni 11 kraadi, päeval 9-12 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles