Kontserdipileti hind kerkib kõrgustesse (5)

Magnus Altküla
, kaasautor
Copy
Kahe aasta eest võis Till Lindemanni möirgeid Tallinna laulukaare all kuulda 49 euro eest, aasta pärast peab maksma juba 79,5.
Kahe aasta eest võis Till Lindemanni möirgeid Tallinna laulukaare all kuulda 49 euro eest, aasta pärast peab maksma juba 79,5. Foto: Toni Läänsalu

Kui Saksamaa raskemuusikakollektiiv Rammstein 2017. aastal Eestit väisas, algasid seisupiletite hinnad 49 eurost. Järgmisel suvel tulevad sakslased taas samasse esinemispaika – Tallinna laulukaare alla –, ent sedapuhku algavad piletite hinnad 79,5 eurost.

Teine näide on Intsikurmu festival. Augusti esimesel nädalavahetusel juba viimased seitse aastat Põlva metsapargis toimuv muusika- ja elamusfestival on saanud melomaanide seas üheks suve tippsündmuseks. Kuigi festivali formaat on aastatega suuresti samaks jäänud, on pileti hind sirgjoones tõusnud. 2016. aastal sai odavama pileti kätte vaid 25, sel aastal aga juba 47 euroga.

Intsikurmu festivali pressiesindaja Marit Leksteini selgitas, et muusikamaailma ei saa eraldada muust maailmast – kui kõik muud hinnad tõusevad, siis tõusevad ka korralduskulu ja piletihind. Külastajate arvu kasv ei tähenda festivalile tingimata kasumi kasvu, sest suurem hulk inimesi tähendab suuremaid kulutusi sujuvalt töötava infrastruktuuri loomiseks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles