Kaua võib? Tallinna üürikorterite hinnad kallinesid aastaga veelgi

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi Tallinna üürikorterite hinnad on keskmise üürihuvilise jaoks niigi juba kohati kättesaamatult kõrged, tõusevad hinnad aja jooksul veelgi.

Eesti suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE pakuti augustikuus Tallinna kortereid üürile keskmise hinnaga 12,10 eurot ruutmeetri kohta. Aastataguse ajaga võrreldes on üüripakkumiste keskmine hind kasvanud 6,8 protsendi võrra. See on märksa enam, kui on kerkinud korterite müügipakkumiste hinnad või tehinguhinnad.

Üüripakkumiste märgatava hinnatõusu taga on üürikorterite kvaliteedi paranemine. Järjest enam on portaalis KV.EE üüripakkumises uusi ja kvaliteetseid kortereid. Uute ja kallimate korterite üüripakkumise suurenemine võib tõsta pakkumiste keskmist hinda.

«Samas ei luba see teha järeldust, et sama korteri eest saab tänavu küsida aastatagusest seitse protsenti rohkem. Samaväärse Tallinna üürikorteri hind on aastaga suurenenud pigem kolme kuni kuue protsendi võrra,» selgitas KV.EE juht Tarvo Teslon.

Üürikorterite hinnakasvu taga on jätkuvalt suurenev nõudlus ehk Tallinna elanike arvu kasv. Samuti väljaüüritava kinnisvara aeglane, kuid stabiilne kallinemine, mis tõstab üürihindu. Nõudluse osas toetab üürihindade kasvu üürnike ostujõu kasv keskmise palga suurenemise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles