Külavanem: elu maal on paremaks läinud

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Väikest poega Tanelit süles hoidev Ivika Nõgel ütleb, et Vidrike küla elanike arv on paaril viimasel aastal kasvanud. Seda on näha laste sündidest ning uute elanike saabumisest.
Väikest poega Tanelit süles hoidev Ivika Nõgel ütleb, et Vidrike küla elanike arv on paaril viimasel aastal kasvanud. Seda on näha laste sündidest ning uute elanike saabumisest. Foto: arhiiv

Peatselt toimuva «Maal elamise päeva» üks korraldajatest, Otepää valla Vidrike külavanem Ivika Nõgel ütleb, et kuigi kohati on mõni kool, pood või postkontor suletud, on valdavalt elu maal paremaks läinud.

Mida kujutab endast kuu lõpus toimuv «Maal elamise päev»?

Selle päeva mõte on näidata, kuidas inimesed ja kogukonnad tegelikult maal elavad. Näidata, milliseid teenuseid nad tarbivad, millistes koolides ja lasteaedades käivad nende lapsed, kus nad töötavad ning mida põnevat vabal ajal teevad. See üritus on julgustuseks nendele, kes maale kolimisest mõtlevad. Samuti võimaldab see maaelanikel endil külastada oma valla asutusi – tõi ju haldusreform juurde uusi piirkondi, mida veel ei tunta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles