Ükski seto sõstramari ei pea enam kuuma taluma

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Obinitsa külmakeskuse õnnistas teisipäeval sisse EAÕK praost ülempreester Viktor Ivask, keda abistas ettevõtmise eestvedaja Margus Timmo. 
Obinitsa külmakeskuse õnnistas teisipäeval sisse EAÕK praost ülempreester Viktor Ivask, keda abistas ettevõtmise eestvedaja Margus Timmo. Foto: Arved Breidaks

Setomaa sõstrakasvatajad avasid eile ligi 160 000 eurot maksma läinud Obinitsa aiasaaduste külmutuskeskuse, mille abil loodetakse kohalikele väikeaiapidajatele marja- ja puuviljaturul senisest soodsamad positsioonid kätte võita.

«Külmutuskeskus annab ümberkaudsetele aiandusettevõtjatele võimaluse lükata marjade müügiaega edasi, sest kui kõik pakuvad korraga, on hind kõige madalam,» rääkis ettevõtmist eestvedava MTÜ Setomaa Liit juht Margus Timmo.

Võistlus käib marjakasvatajate seas tema sõnul selle peale, kelle saak valmib kõige kiiremini, sest kes jõuab esimesena turule, sellel on võimalik küsida ka kõige kõrgemat hinda. «Aga nädala jooksul hakkavad hinnad langema ja kahe nädala pärast on kõigil ühesugune hind,» selgitas Timmo «Ja kui pakkumine on suur, on see hind võrdlemisi madal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles