Raamat, mis annab julgust vähemtuntud söögiseeni korjata

Copy
Harilik kivipuravik.
Harilik kivipuravik. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Seeneaeg on alanud. Milliseid seeni korjata? Kukeseened, kivipuravikud ja lehter-kukeseened on kindla peale minek, kuid metsast võib avastada veel palju teisigi suurepäraseid söögiseeni, paljud neist sama hõrgud kui kõrgelt hinnatud eelmainitud.

Pegasuselt ilmus Stefan Lindbergi ja Barbro Forsbergi raamat «Söögiseened», mis tutvustab 40 seeneliiki, mis on turvalised korjata ja maitsvad süüa.

Foto: Raamat

See on kaasaegne, pildirohke ja praktiline käsiraamat, milles leidub nii fotosid seentest nende looduslikes kasvukohtades – just sellisena, nagu need teile metsas ette satuvad – kui ka nende detailseid lähivaateid.

Kirjeldatud on seente välimust ja leiukohti, kõige sobivamaid viise nende toiduks valmistamisel ja säilitamisviise. Iga seeneliigi kirjelduse juures on ka teave sarnastest ohtlikest seeneliikidest, eraldi peatükk on pühendatud mürkseentele.

See raamat annab teile julgust korjata seenemetsas ka kuldriisikaid ja kevad-võluheinikuid ning miks mitte ka kollaseid pilvikuid.

Barbro Forsberg on ametilt graafiline kujundaja. Ta kirjutab seeneartikleid ajakirjale Natur & Trädgård. Stefan Lindberg on fotograaf, kes annab ka kunstilise fotograafia kursuseid. Raamatu konsultandiks oli Michael Krikorev, mükoloog ja seenespetsialist, kes peab Rootsi kõige tuntumat seente veebilehte svampguiden.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles