Tallinna Botaanikaaed kutsub roosipäevadele

60+
Copy
Värvikas ja õiterohkes rosaariumis on kuni sügiskülmadeni võimalik õitsemas näha ligikaudu 680 sorti roose 31 sordirühmast.
Värvikas ja õiterohkes rosaariumis on kuni sügiskülmadeni võimalik õitsemas näha ligikaudu 680 sorti roose 31 sordirühmast. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Botaanikaaed ootab 13. ja 14. juulil kõiki roosipäevadele nautima roosimaailma võlusid.

Sel aastal on tähelepanu keskmes tugevalõhnalised roosid, mis on rosaariumis tähistatud eritähisega. Värvikas ja õiterohkes rosaariumis on kuni sügiskülmadeni võimalik õitsemas näha ligikaudu 680 sorti roose 31 sordirühmast.

"Roosid kui hurmavalt lõhnavad lillede kuningad on inimesi paelunud juba tuhandeid aastaid. Lisaks kaunile välimusele hinnatakse neid ka tarbetaimedena. Lisaks kaunitele sordiroosidele pöörame erilist tähelepanu ka kibuvitsadele, kes on ajakirja "Eesti Loodus" valikul 2019. aasta puu Eestis," räägib roosipäevade kuraator Toomas Türk.

Roosipäevalistele toimuvad laupäeval ja pühapäeval rosaariumis eestikeelsed ekskursioonid kell 11, 12 ja 14 ning kell 12 ja 14 vene keeles.

Kell 14 jagab taimekaitsespetsialist praktilisi nõuandeid taimsetest tõrjevahenditest. Reedest pühapäevani toimub roosiistikute müük.

Laupäeval kell 13 musitseerib Heikki Mätlik kitarril ja pühapäeval Danel Aljo – saksofonil ja Jaan Jaanson – kitarril.

Väliterritoorium on avatud kell 10–20, kasvuhooned kuni 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles