Viljakasvatajad loodavad head saaki

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vao Agro juht Meelis Robam ei julge veel hea saagi üle hõisata, kuid praeguseni on ilmaolud olnud soodsad ja vili kasvab hästi.
Vao Agro juht Meelis Robam ei julge veel hea saagi üle hõisata, kuid praeguseni on ilmaolud olnud soodsad ja vili kasvab hästi. Foto: Meelis Meilbaum, Urmas Luik

Keegi viljakasvatajatest ei taha head aastat ära sõnuda – augustis võib veel kõike juhtuda –, kuid vilja bioloogiline küpsus on Põhja-Eestis tänavu kindlasti parem, kui oli kolmel eelmisel suvel. Majandusanalüütik ennustab tänu heale aastale väiksemat inflatsiooni.

Viimati sai Lääne-Viru teraviljakasvataja rõõmu tunda 2015. aastal. “Kolm viimast aastat on meie jaoks täiesti ebaõnnestunud,” lausus teraviljakasvatuse ja piimakarjandusega tegeleva Trovador OÜ juhatuse liige Vahur Veermäe. “Tänavuse aasta kohta ei julge enne midagi öelda, kui saak käes. Sinna on veel minna ja igasuguseid asju võib juhtuda, kuid bioloogiline küpsus on küll praegu hea. Kui me selle põllult kätte ka saame, siis loodan, et tuleb vähemalt sama hea saagiaasta, kui oli 2015.”

Sama rääkis Vao Agro OÜ juhatuse liige Meelis Robam. “Praegu ei kurda, aga põllumehel on alati hirm: mõned päevad hulle ilmaolusid ja kõik võib hävida,” lausus ta, “hetkel tundub kõik ilus, kuid hõisata saab alles siis, kui vili salves.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles