Kas soovi korral võiks ka linnas lehma pidada?

maaelu.postimees.ee
Copy
Kui keegi tahab põllumajandusloomi lemmikloomana linnatingimustes või suvitusrajoonis lahtiselt pidada, polegi omavalitsustel alati punkti, millest kinni hakata, et tegevusele vastu seista.
Kui keegi tahab põllumajandusloomi lemmikloomana linnatingimustes või suvitusrajoonis lahtiselt pidada, polegi omavalitsustel alati punkti, millest kinni hakata, et tegevusele vastu seista. Foto: Martina Berg / PantherMedia / Martina Berg

Omavalitsused on reeglina reguleerinud küll koerte-kasside "ja muude" lemmikloomade pidamise oma territooriumil, ent kui keegi tahab põllumajandusloomi lemmikloomana linnatingimustes või suvitusrajoonis lahtiselt pidada, polegi alati punkti, millest kinni hakata.

Vaid üksikud omavalitsused on oma eeskirjad täpsemaks teinud, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Veterinaar- ja toiduameti seisukohast peaks PRIA jälgima loomade-lindude registreerimisel ka seda, kas neid soovitakse pidada nõuetekohastes tingimustes, nii et sobimatute tingimuste korral jäetaks pudulojused registreerimata ehk korteris kana pidamine peaks selle loogikaga olema välistatud. PRIA aga vastab, et nende ülesandeks on põllumajandusloomade registri pidamine, lemmikloomade registrit nad ei pea. 

Kuna elu on kirjum ja inimestel fantaasiat rohkem, kui ametnikud ette kujutada suudavad, ongi töös ministri määrus, millega pannakse paika tiheasustusaladel lubatavate lemmikloomade nimekiri.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles