Eesti kauneimad piimalehmad Mara ja Maroola elavad Lõuna-Eesti farmides

maaelu.postimees.ee
Copy
Eesti parimad piimalehmad on Mara ja Maroona. Esimene neist võitis holsteini tõu ja teine punase tõu arvestuses.
Eesti parimad piimalehmad on Mara ja Maroona. Esimene neist võitis holsteini tõu ja teine punase tõu arvestuses. Foto: Erakogu

Eesti Põllumajandusmuuseumis 30. korda valitud Eesti kauneimaks piimalehmaks tunnistati Eesti holsteini tõugu veiste seas laitmatu udaraga Põlva Agro lehm Mara ning Eesti punase tõu Vissiks sai noorte klassis võistelnud Maroola, kes kohtunike hinnangul on ilus lehm lausa ülivõrdes.

Kauneima piimalehma valimisel osales 70 lehma 19-st ettevõttest.

Eesti holsteini tõu Vissiks valiti tuntud piimakarjakasvatus ettevõtte Põlva Agro OÜ täiskasvanud lehmade klassis võistelnud Mara, kellel oli Taanist pärit kohtunik Morten Hollenseni arvates laitmatu udar. Lehma esitlenud Põlva Agro loomakasvatusjuht Kadri Treffner lisas, et võitjal on lisaks heale välimusele ka väga hea iseloom.

Holsteini tõu reservvissi tiitli võitis esmaspoeginud lehmade klassist  Tartu Agro Rahinge farmi lehm Basi, kes oli kohtuniku silmis väga terviklik lehm nii tüübi kui udara omadustelt ning ta näeb Basil suurt tulevikku.

Eesti punase tõu Vissiks sai noorte klassis võistelnud Maroola ja reservvissiks esmaspoeginud lehmade klassis võistelnud Fioola, kes mõlemad on Tartu Agro Rahinge farmist. Maroola kohta ütles kohtunik, et tegemist on ülivõrdes ilusa lehmaga, kellel on suurepärane udar ja keda iga farmer oma karja sooviks. Lisaks lehma välimusele jäi kohtunikule silma ka lehmaesitleja ja lehma koostöö. Fioola kohta ütles kohtunik, et tegemist on suurepärase lehmaga.

Morten Hollenseni sõnul võib Eesti karjakasvataja olla uhke, et siin on nii palju häid lehmi. Kohtunik hindas üldist näituse taset väga kõrgeks, eriti klasside võitjad lehmad on sellised, kes võiksid julgelt ka Euroopa näitustel osaleda.

Eesti kauneima lehma valimine oli tänavu kavas juba 30. korda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles