Maamaksu tasumiseks saab oktoobrist tellida e-arve

BNS
Copy
Foto: Caro/ Scanpix

 E-maksuametis/e-tollis valmis uuendus, mis võimaldab edaspidi tellida maamaksunõuete tasumiseks e-arve, seda saab esimest korda teha maamaksu tasumise tähtpäevaks 1. oktoobriks.

E-arve saab tellida internetipangast, arved.ee veebilehelt ja e-maksuameti/e-tolli kaudu. Tellimus jääb kehtima ka järgnevatele maamaksu nõuetele, mille tasumise tähtpäevad on igal aastal 31.märtsil ja 1. oktoobril, teatas maksu- ja tolliamet (MTA).

E-arveid hakatakse pankadesse edastama 11 päeva enne tasumise tähtpäeva neile klientidele, kellel on sel hetkel e-maksuametis/e-tollis kehtiv e-arve tellimus.

Kuna alates 1. juulist saab riigiasutustele saata üksnes e-arveid ja ka mujal sektorites minnakse aina rohkem digiarvetele üle, siis uue teenusega pakub maksu- ja tolliamet samuti klientidele võimalust mugavalt ja kontaktivabalt edaspidi oma maamaksukohustus täita. 

Maamaksu e-teenuse uuendamist rahastas Euroopa Regionaalarengu Fondist. Teenust arendas MTA koostöös rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse, Icefire'i, Nortali ja Velvetiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles