Taimekaitsevahendite turustamine langes mullu pea 10 protsenti

BNS
Copy
Taimekaitsevahendid.
Taimekaitsevahendid. Foto: Alfred Emmerichs / PantherMedia / Scanpix

Toimeaine kogusesse ümberarvestatuna turustati Eestis 2018. aastal 643 tonni taimekaitsevahendeid, mis oli peaaegu 10 protsenti vähem kui aasta varem, näitavad statistikaameti andmed.

Müügile lastud taimekaitsevahenditest moodustasid 67 protsenti umbrohutõrjevahendid, 17 protsenti seenhaiguste tõrjevahendid, 11 protsenti kasvuregulaatorid ja 4 protsenti putukatõrjevahendid, teatas statistikaamet.

Eelmisel aastal turustati kasvuregulaatoreid ligi veerandi võrra vähem kui 2017. aastal, samuti vähenes umbrohutõrjevahendite ning seenhaiguste tõrjevahendite kogus, vähesel määral suurenes putukatõrjevahendite hulk.

2018. aastal lasti taimekaitsevahendeid müügile 6 protsenti rohkem kui 2014. aastal, näiteks kasvuregulaatoreid kolmandiku ja seenhaiguste tõrjevahendeid neljandiku võrra rohkem. Umbrohu- ja putukatõrjevahendite kogused aga on jäänud enam-vähem samale tasemele.

Taimekaitsevahendite kasutamine võib kliimatingimuste ning taimekahjustuste ja -haiguste erisuste tõttu aastati kõikuda.

Taimekaitsevahendeid kasutatakse peale põllumajanduse ka metsanduses, puidutöötluses, maantee- ja raudteeservade korrashoiul, spordi- ja mänguväljakutel ning parkides. Samuti võib iga inimene osta teatud taimekaitsevahendeid oma aias kasutamiseks.

Turustatud taimekaitsevahend tähendab välismaalt ostetud ja Eestisse müügiks toodud taimekaitsevahendit. Taimekaitsevahendeid kasutatakse umbrohu, taimekahjurite, parasiitide ning putukate tõrjel. Taimekaitsevahendite kasutamine võib kliimatingimuste ning taimekahjustuste ja -haiguste erisuste tõttu aastati kõikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles