MES-i uus nõukogu: nõustamisvõimalus peab olema kättesaadavam

maaelu.postimees.ee
Copy
24. mail toimus Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu uue koosseisu esimene nõupidamine.
24. mail toimus Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu uue koosseisu esimene nõupidamine. Foto: Maaeluministeerium

Reedel, 24. mail toimus Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu uue koosseisu esimene nõupidamine, kus arutati uue tegevusstrateegia väljatöötamist ning MES-i kaudu korraldatud põllumajandusliku nõustamissüsteemi edasiarendamist.

„Uue strateegia põhieesmärk on maapiirkondade elujõu tugevdamine ning liiga suureks paisunud regionaalsete lõhede ületamine. Selleks on vaja inimesed, eelkõige noored pered maale tagasi tuua, sealhulgas luua selge mehhanism välismaalt tagasirände soodustamiseks. Rakendatavad meetmed peavad olema paindlikud ning ergutama inimeste enda initsiatiivi maal hakkama saamiseks,“ lausus maaeluminister Mart Järvik.

„Maapiirkondades elamiseks peab seal olema piisavalt töökohti, toetav taristu, kättesaadavad teenused ja tugevad kogukonnad, senisest enam on vajalik soodustada kohalike ressursside kasutuselevõttu, sealhulgas biomajanduse ja ringmajanduse arendamise kaudu,“ ütles maaeluminister.

„Samuti tuleb üle vaadata MES-i kaudu korraldatud põllumajanduse nõustamissüsteem, et sektori vajadustele paremini vastata ning parandada nõustamissüsteemi kättesaadavust ja kvaliteeti, pidades silmas ühise põllumajanduspoliitika järgmist perioodi,“ märkis minister.

Maaelu Edendamise Sihtasutus on tänaseks tegutsenud juba üle 25 aasta ning andnud selle aja jooksul olulise panuse Eesti maapiirkondade ettevõtluse toetamisse ja elavdamisse, luues paremaid võimalusi kapitalile ligipääsuks ning tõstes maaettevõtluse konkurentsivõimet.

Nõukokku kuuluvad Mait Talu, Andres Oopkaup, Mart Undrest, Rait Verrev, Raivo Musting, Janika Usin ja nõukogu aseesimees Illar Lemetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles