Linnade ja valdade liit valis uue esimehe

maaelu.postimees.ee
Copy
Tiit Terik.
Tiit Terik. Foto: Mihkel Maripuu

Eile toimunud Eesti Linnade ja Valdade Liidu volikogu koosolekul valiti uueks juhatuse esimeheks Tiit Terik, teatas liit pressiesindaja vahendusel. Tiit Terik on Tallinna linnavolikogu esimees ja endine Pirita ja Nõmme linnaosavanem ning Riigikogu liige.

„Omavalitsuste esindusorganisatsioonina on meil ülesanne linnade ja valdade ühishuvide kaitsmine, teisalt olla konstruktiivne partner keskvalitsusele,“ ütles Eesti Linnade ja Valdade Liidu esimeheks valitud Tiit Terik.

Tema sõnul on kohalikul omavalitsusel, kui inimestele kõige lähedasemal struktuuril, ääretult suur roll ühiskonnaelu juhtimisel. „Meie jaoks on oluline elanikele vajalike teenuste tagamine igas Eestimaa nurgas, sõltumata omavalitsuse eelarve suurusest või elanike arvust. Loodan, et riigiga peetavatel läbirääkimistel õnnestub enam kohalike teemade olulisust tõestada ja juhtida keskvalitsuse tähelepanu kitsaskohtadele, mis meie inimeste elujärge mõjutavad.“

Eesti Linnade ja Valdade Liit on üleriigiline omavalitsusliit, mille liikmeteks on 2019. aasta seisuga 15 Eesti linna ja 61 valda, mis hõlmab kokku 99% Eesti elanikkonnast.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevusvaldkond hõlmab kogu kohaliku omavalitsuste korraldust, alates eelarvetest, õigusloomest ja lõpetades välissuhtlusega. Liidu üheks oluliseks ülesandeks on Vabariigi Valitsuskomisjoniga iga-aastaste eelarve läbirääkimiste pidamine. Liidu eesmärgiks on esindada ja kaitsta liikmete huve nii riigisisesel kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles