Linnalapsed hakkavad võistlema kõrvitsate kasvatamises

maaelu.postimees.ee
Copy
Kõrvitsad.
Kõrvitsad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nõmme linnaosa valitsus algatas aktsiooni, mille käigus hakkavad kuus Nõmme lasteaeda oma aias kõrvitsaid kasvatama. Maikuus toimub taimede ettekasvatamine, selleks viidi lasteaedadele sel nädalal vajalikud seemned ja muld. 

Juunis istutavad lapsed kõrvitsad ümber istutuskastidesse. Sügisel korjatakse saak kokku ning viiakse Tallinna loomaaeda loomadele maiustamiseks. Kõige raskema kõrvitsa kasvatanud lasteaiarühma premeeritakse kinokülastusega.

„Eelmisel kevadel oli meil koostöös lasteaedadega maitsetaimede kasvatamise projekt. Sel aastal soovime toredat traditsiooni jätkata ning anda lastele võimalus ka kõrvitsate kasvamist jälgida ja sellele kaasa aidata. Lasteaiad on ka omaalgatuslikult potipõllumajandusega tegelenud ja sellegi aktsiooniga tulid nad meeleldi kaasa, sest külvamise, hooldamise ja kasvatamise protsess on lastele ühtlasi nii huvitav kui ka õpetlik kogemus,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Kõrvitsate kasvatamise aktsioonis osalevad lastesõimed Hellik ja Mõmmik, lasteaed Kaseke, lasteaed Männimudila, lasteaed Kraavikrõll ja Lauliku lasteaed.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles