Ministeerium hakkab juunist toetama põllumeeste kindlustusmakseid

maaelu.postimees.ee
Copy
Eesti teravili.
Eesti teravili. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

 Maaeluminister Mart Järvik allkirjastas Eesti maaelu arengukava 2014−2020 raames antava põllumajanduskindlustustoetuse määruse, mille eesmärk on suunata põllumajandustootjaid teadlikumalt riske juhtima. Esimene taotlusvoor on plaanitud juunikuusse.

Kokku on Eesti maaelu arengukava 2014−2020 eelarves kindlustusmaksete toetamiseks ette nähtud 2 miljonit eurot. Esimene taotlusvoor on kavandatud 2019. aaasta juunikuusse ning taotlusvooru eelarve on 1 miljonit eurot, teatas maaeluministeerium. 

"On väga oluline tagada põllumajandusettevõtete stabiilsus ning vähendada tootmisriskidest tekkida võivat finantskahju. Põllumajanduskindlustustoetus aitabki põllumajandustootmisega seotud riske maandada. Riskijuhtimismeetmete väljatöötamine on ka uue valitsüks põllumajanduse ja maaelu peatüki aluspõhimõtetest," ütles maaeluminister pressiteate vahendusel.

Toetust antakse tera- või kaunvilja, heinaseemne, õlikultuuri, kartuli, köögivilja, puuvilja, marjade, viljapuude, marjapõõsaste, puukooliistanduse, dekoratiivtaimede, veiste, sigade, lammaste, kitsede, hobuste, välja arvatud võistlus- ja ratsahobuste, kodulindude või mesilaspere kindlustusmaksete eest tasumiseks.

On väga oluline tagada põllumajandusettevõtete stabiilsus ning vähendada tootmisriskidest tekkida võivat finantskahju. Põllumajanduskindlustustoetus aitabki põllumajandustootmisega seotud riske maandada.

Toetusega hüvitatakse kuni 70 protsenti toetuse saaja tasutud kindlustusmaksetest. Toetust antakse üksnes selliste kindlustusmaksete tasumiseks, kus kindlustuslepingu tingimused hõlmavad kahju hüvitamist, mille on põhjustanud ebasoodsad ilmastikuolud, looma- või taimehaigused, kahjurite levik või ebasoodne keskkonnajuhtum.

Taotlus tuleb esitada põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) nende e-teenuse keskkonna kaudu. PRIA teeb taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsuse 30 tööpäeva jooksul arvates taotluse esitamise tähtpäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles