Põllumajanduse tippjuht: lisaks farmitöölistele on varsti Ukrainast vaja palgata ka traktoriste (1)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Maamessil Postimehe ja Maa Elu stuudios antud intervjuus ütles selleaastane põllumajanduse tippjuht Margus Muld, et tööjõupuudus on suur probleem ja kui seni on tulnud Ukraina tööjõudu palgata tööle farmidesse, siis lähiaastatel tuleb ka traktoristide leidmiseks Ukraina suunal vaadata.

Trigon Dairy Farming Estonia AS juhi ja 2019. aasta põllumajanduse tippjuhi Margus Mulla sõnul näitavad ka Eestis tehtud uuringuid, et ca 70% meie Eestis olevatest tööealistest elanikest töötab.

“See on väga hea ja väga kõrge number ja see tähendab, et kes tahavad, oskavad ja jõuavad tööd teha, juba töötavadki. Ukrainlasi ei tooda mitte selle pärast sisse, et me tahaks palkade pealt kokku hoida, vaid ongi probleem, et inimesi pole,” kirjeldas Muld ja lisas, et nende farmides makstakse ukrainlastele sama suurt palka kui eestlastele, sest lihtsalt ei ole inimesi seda tööd tegema.

Kui seni on ettevõte palganud ukrainlasi farmi loomadega töötama, on Mulla sõnul juba praegu näha, et lähiaastatel vajatakse lisatööjõudu ka põldudele ning ka traktoristide palkamiseks on tekkimas vajadus vaadata Ukraina poole.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles