Õige paigalduse korral on robotniiduk kui rätsepaülikond

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Üheks selleaastaseks Maamessi messinaelaks valiti Husqvarna Automower 435X AWD robotniiduk, mis on tehisintelligentsi võimekusega neljarattaveoline robotniiduk.

Reginett OÜ juhataja Jaan Lusikas selgitas, et antud masina eripäraks on selle kallakuvõimekus - kui aias on kaldeid kuni 70%, on masin suuteline neil kallakutel töötama.

Kõige mugavam on robotit juhtida läbi telefoni, kuid robotniiduk ühildub näiteks ka Alexaga. "Siis saab lausa oma robotniidukiga ka rääkida. Mitte ainult küsida, kuidas tal tuju on, vaid uurida seda, kas niitmine on pooleli, kuidas on aku seis, võib-olla isegi niidukõrgust vahetada või mõnele teisele alale suunata," tõi ta näiteks.

Jaan Lusika sõnul on masin ka tõeliselt ohutu ja tuvastab ka lapse jala ja tuvastamisel peatub niitmine.

Lisaks masina headele omadustele on väga olulisel kohal ka paigaldus, et koos oma ala spetsialistidega tehtaks kindlaks, milline masin aeda sobib, ja seadistataks see ka vastavalt. “Siis on see nagu hea rätsepaülikond,” tõi Jaan Lusikas võrdluseks.

Mis on messinael?

  • Maamess toob igal aastal oma messinaela tiitliga esile just neid eksponaate, mis on uudsed või paistavad muul moel teiste messieksponaatide seast välja.
  • Sel aastal anti välja 14 messinaela tiitlit ja need eksponaadid on messikülastaja jaoks kartulimärgiga tähistatud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles