KIK avab poollooduslike koosluste säilitamise taotlusvooru

maaelu.postimees.ee
Copy
Lambad.
Lambad. Foto: Margus Ansu

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kuulutas välja taotlusvooru, kust toetatakse poollooduslike koosluste säilitamiseks vajaliku taristu rekonstrueerimist, rajamist ja soetamist ning töövahendite ja kariloomade soetamist. Taotluste vastuvõtt algab 6. mail.

"Toetame veiste, lammaste, kitsede ja hobuste ning nende karjatamiseks vajalike varjualuste, veemahutite ja karjaaedade soetamist. Samuti vajamineva tehnika hankimist. Usun, et saame nii pisutki parandada nende poollooduslike koosluste olukorda," ütles KIKi nõukogu esimees ja keskkonnaminister Siim Kiisler, kelle sõnul on taotlusvooru eesmärk parandada nende poollooduslike koosluste seisundit, mis on hetkel halvemas olukorras.

Taotlejateks võivad olla põhikirja kohaselt looduskaitsega tegelevad mittetulundusühingud ja sihtasutused ning kohalikud omavalitsused ja omavalitsusliidud. Toetuse minimaalne summa on 4000 eurot, toetuse maksimaalne määr on 85 protsenti abikõlblikest kuludest.

E-toetuse keskkonnas saab taotlusi sisestama hakata alates 6. maist ning need tuleb esitada koos keskkonnaameti kooskõlastusega. Taristu soetamisel on projekti omafinantseeringu ulatuses võimalik taotleda toetust keskkonnaprogrammist. Taotlusi võetakse vastu kuni eelarve täitumiseni ning vooru sulgemisest teavitatakse KIK-i kodulehel.

Toetust antakse struktuuritoetuste perioodi 2014-2020 meetmest "Kaitsealuste liikide ja elupaikade säilitamine ning taastamine" ning Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahendusel. Meetme töötas välja keskkonnaministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles