Eesti saenaised asuvad võistlema MMi koha nimel

maaelu.postimees.ee
Copy
Raievõistluste sari xCUT CUP koosneb kolmest etapist.
Raievõistluste sari xCUT CUP koosneb kolmest etapist. Foto: Liina Gross

Neljapäeval, 25. aprillil saab Tartus Maamessil alguse raievõistluste sari xCUT CUP 2019, mille esimesele etapile Kevadkarikas 2019 on kirja pannud rekordilised 46 võistlejat, kellest kolm on naised. Traditsiooniliselt võisteldakse puu langetamises, saeketi vahetuses, kombineeritud järkamises, täpsusaagimises ja okste laasimises. Võistlused kestavad 27. aprillini.

Hooaja avaetapp Kevadkarikas 2019 toimub juba 27. korda ja sel aastal on konkurentsis rekordiline arv saemehi- ja naisi. Esmakordselt on end kirja pannud meeskond “Naiskond”, kuhu kuuluvad Karina Riive, Reet Kullerkupp ja Julija Kekiševa.

“Nii palju naisvõistlejaid polegi meil varem olnud,” kommenteerib võistluste peakorraldaja Mart Kelk. “Kõik need naised võistlevad küll ühe võistkonnana, aga kuna meil on võimalik järgmisel aastal toimuvale MM-le välja panna vaid üks Eesti naissportlane, siis omavaheline konkurents saab neil kindlasti tihe olema.”

Tänavune Kevadkarikas on esmakordselt aluseks võtnud maailmameistrivõistluste mudeli, kus võisteldakse küll individuaalselt, kuid põhiline arvestus käib riikide vahel. Seepärast on ka hooaja esimesel etapil fookuses võistkonnad.

“Tase on kindlasti väga tugev, sest kuigi MM toimub järgmisel aastal, lähevad koduses konkurentsis uuendusena arvesse ka selle aasta tulemused,” selgitab Kelk. “See tähendab, et kõik etapid on määravad. Samuti on noorte tase väga kõrge. Ma olen üsna kindel, et nii mõnigi neist suudab meie proffidele konkurentsi pakkuda.”

Nimekamatest võistlejatest on hooaja esimesel etapil stardis valitsev Eesti meister Jarro Mihkelson ja kolmekordne Eesti meister Sulev Tooming.

Lisaks eestlastele on võistlema oodata Läti, Leedu, Soome ja Valgevene koondiseid. “Soomlastel on sel aastal ühtlaselt tugev seltskond, nii et neid tasub kindlasti silmas pidada,” toob Kelk põhjanaabreid esile.

Raievõistluste sari xCUT CUP koosneb kolmest etapist. Järgmised võistlused toimuvad 18. mail Türi lillelaadal ning hooaja lõpetavad Eesti meistrivõistlused 24. augustil, Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles