Maaeluminister: ökokavade rakendamine peab olema liikmesriikidele vabatahtlik

maaelu.postimees.ee
Copy
Tarmo Tamm.
Tarmo Tamm. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb täna, 15. aprillil Luksemburgis toimuval Euroopa Liidu (EL) põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul, mille põhiteemad on ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) roheline arhitektuur, turuolukord ning Aafrika maapiirkondade rakkerühma ettepanekud.

Rumeenia eesistumise kolmandal nõukogul arutavad ministrid ÜPP rohelist arhitektuuri, mis on Eesti jaoks üks ÜPP reformi võtmeküsimusi.

„Oma tegevusega on põllumees keskkonna eestkõneleja, kellel on keskkonnaeesmärkide saavutamisel oluline roll ning kes on ka ise nende eesmärkide saavutamisest huvitatud. Seetõttu peab ÜPP roheline arhitektuur arvestama liikmesriikide eripäradega ning olema piisavalt paindlik. Leiame, et tingimuslikkus ei peaks kehtima kõigile toetuse saajatele, näiteks väiketootjatele, ja et ökokavade rakendamine peab olema liikmesriikidele vabatahtlik,“ sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

Leiame, et tingimuslikkus ei peaks kehtima kõigile toetuse saajatele, näiteks väiketootjatele, ja et ökokavade rakendamine peab olema liikmesriikidele vabatahtlik.

Lisaks annab Euroopa Komisjon kohtumisel ülevaate arengutest põllumajandustoodete turgudel ning toimub arutelu 2018. aasta mais EL-i ja Aafrika Liidu loodud Aafrika maapiirkondade rakkerühma teemal, mille eesmärk on partnerluse tugevdamine toidutootmise ja põllumajanduse valdkonnas.

Maaeluministrit saadavad nõukogu istungil põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonnajuhataja asetäitja Madis Pärtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles