Hiidlased kutsuvad saare külastajaid oma kodudesse sööma

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukohvik. Pilt on illustratiivne.
Kodukohvik. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Hiiumaa kohvikutepäevadel, 1.-4. augustini toimuvad ka intiimsed söömaajad hiidlaste kodudes, mis pakuvad eriliselt kodust ja hubast võimalust saare eluga lähemalt tutvust teha.

13 aastat tagasi esmakordselt Hiiumaal aset leidnud kodukohvikute päevad on saanud laialtlevinud traditsiooniks kogu Eestis. Kodukohvikute avamise mõte oli 2006. aastal täiesti revolutsiooniline, kuna näitas pealtnäha kinnist põhjamaa rahvast hoopis ootamatust küljest – neile meeldib võõrustada, kutsuda külalisi oma koju ning pakkuda toredaid elamusi!

Nüüd andisd hiidlased teada, et neil on uus plaan, millega maailma raputada - nad kutsuvad võhivõõrad endale külla nagu pereliikmed.

"Reisida on vahva ja eriti vahva on see, kui lisaks turismivaatamisväärsustele avaneb ka võimalus kohalikku elu päriselt ja lähedalt oma silmaga näha ja katsuda. Just seda pakub söömaaegade sari – tunnet, et sul on Hiiumaal kodu, kuhu sind oodatakse," ütleb üks ürituse peakorraldajatest Ly Johansen.

Nüüd ongi Hiiumaa külalistel võimalus istuda hiidlastega maha, otse üle laua neile vasta, süüa ühest toidukausist ning küsida kõike, mis südamel – mis tunne see siis ikkagi tegelikult on siin Hiiumaal niimoodi elada.

Söömaaegadel osalejate arv on piiratud ja sõltub sellest, kui palju kellegi köögilaua ümber parajasti inimesi mahub. Pakutakse hommiku-, lõuna- või õhtusööki ja osalemine lepitakse enne söömaaja toimumist kokku, ehk külaline võtab võõrustajaga otse ühendust, kui soovib tema söömaajal osaleda.

Söömaaegade võõrustajate kontaktid, menüüd, oodatud külaliste arv ja muu seotud info avaldatakse juunikuus Hiiumaa kohvikutepäevade kodulehel aadressil www.kohvikutepäev.ee.

Hetkel käib registreerumine 2019. aasta söömaaegade võõrustamiseks ja ühepäevakohvikute avamiseks. Registreerumine lõppeb 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles