Hiiumaa kogukonnaäppi saab tänasest alla laadida

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa kogukonna äpp.
Hiiumaa kogukonna äpp. Foto: Hiiumaa vald

Alates tänasest on võimalik kõigil nutitelefoni kasutajatel App Store’ist ja Google Play poest tasuta alla laadida Hiiumaa äpp. See on kommunikatsioonikanal, kus hiidlased ja Hiiumaa sõbrad saavad olla ühises inforuumis ja mis muudab kogukonnasisese suhtluse kaasaegseks ning mugavaks.

Nutirakenduses saab käepäraselt lugeda värskeid uudiseid ja hoida end kursis Hiiumaal toimuvate sündmustega. Kergesti saab ligi näiteks Hiiumaa vallavalitsus ja allasutuste nädala eelinfole ning Hiiumaa Teataja veebiversioonile. Lisaks valla teavitustele jõuavad äppi ka Hiiumaa arenduskeskuse uudised.

Rakendus võimaldab kiirelt elanikele edastada ka olulist infot eriolukordadest – kui näiteks Hiiumaale on antud tormihoiatus või praamide väljumine on häiritud. Äpiomanik saab uudise kohta kohe ka kiirteavituse, kui on rakenduse selliselt seadistanud. Samuti võimaldab äpp teateid välja saata ka kindlale sihtrühmale, näiteks asukohast lähtuvalt. Seega, kui Pühalepa osavallas on vallamaja planeeritud elektrikatkestuse tõttu suletud, nagu juhtus veebruaris, on võimalik see teave suunata just selle piirkonna elanikele.

Omakorda saavad hiidlased ka vallaga hõlpsalt suhelda omale sobival kellaajal ja erinevatesse vallamajadesse kohale minemata. “Hiiumaa äpi üks kasulikumaid võimalusi on tagasiside vorm, mille kaudu jagada oma rõõme ja muresid ning esitada küsimusi valla teenuste ja toimetuste kohta,” ütles vallavanem Reili Rand. Ta lisas, et see võimaldab vallal muresid operatiivsemalt lahendada.

  • Hiiumaa rakenduse maksumus on 3490 eurot, millest 800 katab arenduskeskus. Nutirakenduse kuutasu on 349 eurot, mis sisaldab pidevaid hooldustöid, väiksemaid uuendusi ja regulaarselt kättesaadavat tuge.
  • Nutirakenduse tootja on Soomes juba paar aastat tegutsenud Future Dialog OY. Nad on Eestis teinud äpi Järva, Elva ja Tartu vallavalitsusele.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles