Nõgesega šokolaad ja küüslauguga kommid asuvad võistlustulle

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.
Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp. Foto: Urmas Luik

Teisipäeval algab Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väikeettevõtete toodete hindamine.

Esimesel hindamispäeval asub komisjon maitsma Lõuna- ja Põhja-Eesti piirkondlike väikeettevõtete sööke ja jooke, teisel hindamispäeval valitakse välja parimad Virumaa ja Lääne-Eesti väikeettevõtete toodete seast. Piirkondlikul konkursil osaleb kokku 62 toodet.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on väikeettevõtjad väga uuendusmeelsed ning julgevad katsetada ja uusi maitsekooslusi välja pakkuda. „Näiteks jahivad parima toote tiitlit toortatra ja nõgesega šokolaad, röstpeedi ja rõikaga kreemjuust ja musta-küüslauguga kommid,“ loetles Potisepp põnevamaid näiteid sel aastal kandideerivatest toodetest. 

Konkursil osaleb enim väike-ettevõtjaid Lääne-Eestist, kus asuvad mõõtu võtma 25 toodet. Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 22 toodet, Lõuna-Eestist 10 ning Virumaalt neli.

Näiteks jahivad parima toote tiitlit toortatra ja nõgesega šokolaad, röstpeedi ja rõikaga kreemjuust ja musta-küüslauguga kommid.

Potisepa sõnul aitab konkursil osalemine väike-ettevõtjate tuntust tõsta ning seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele jõuda.

„Eesti parima toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väike-tootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väike-tootjate tooteid - mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused,“ tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.

  • Ühtekokku osaleb tänavu Eesti parima toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki. Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonveretsil.
  • Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna – "Eesti Parim Toiduaine 25 Grand Prix" tiitli.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles