Leedu piimafirma jäi kaubamärgivaidluses Estoveriga lõplikult alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pik-Nik juustupulgad
Pik-Nik juustupulgad Foto: Toomas Huik

Riigikohus ei võtnud kolmapäeval menetlusse Leedu piimafirma Zemaitijous Pienase kaebust Estoveri vastu juustupulkade kaubamärgivaidluses, jättes Estoverile õiguse piknikupulkade nime all oma tooteid müüa.

Zemaitijos Pienas pöördus esmalt juustupulkade kaubamärgi vaidluse osas Estoveri vastu kohtusse 2017. aasta oktoobris, süüdistades Eesti ettevõtet oma õiguste ja huvide rikkumises, kasutades sarnasel tootel sarnast kaubamärki. Leedu firma hinnangul oli Estoveri tootenimetus "Piknikupulgad" liialt sarnane Zemaitijous Pienase kaubamärgile "Pik-Nik".

Ringkonnakohus jättis mullu novembris apellatsioonkaebuse rahuldamata ning nõustus maakohtu järeldusega, et kaubamärkidel ja toote nimetusel puudub sarnasus, samuti pole tootetähised segiaetavad kirjapildiliselt. 

Estover toodab juustupulkasid nimega "Hiirte Juust". Varasemalt kasutas ettevõte tootel ka sõna "piknikupulgad", mille eemaldas tunamullu pakendilt. Mõlemad pakendid kuvavad sarnaselt rebitud juustupulkasid, kuid Estoveri tootele on lisatud hiirekujutis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles