Rekordlehma toodangust saab valmistada 2 tonni juustu

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekordlehm Mille.
Rekordlehm Mille. Foto: Facebook/Kõljala POÜ

Saaremaa Kõljala ühistu rekordlehm Mille on Eestis teine lehm, kelle piimatoodang on ületanud 20 tonni piiri.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu teatel alustas Kõljala POÜ Holsteini tõugu lehm Mille neljandat laktatsiooni mullu 12. märtsil. Uus piimatoodangu rekord on 20 391 kilo 3,24-protsendilise rasva- ja 3,19-protsendilise valgusisaldusega piima.

Märtsis üheksa-aastaseks saava rekordlehma varasemate laktatsioonide toodangud on samuti olnud muljetavaldavad – teisel laktatsioonil oli toodang üle 14 ja kolmandal laktatsioonil üle 17 tonni. Rekordlehm Mille kõrgeim päevalüps oli mullu mais 83,3 kilo. 

Kõljala POÜ juhatja Tõnu Post märkis, et keskmiselt 60-70 kg päevalüpsiga neljanda laktatsiooni lehm on väga hea välimusega. Ta on kogu aeg olnud tippsöötmisgrupis ega ole saanud suures karjas eritähelepanu. Tõnu Postil on hea meel, et lehm on taas tiine ja  loodetakse järgmisel poegimisel saada lehmjärglane. Seni on kõik Mille vasikad olnud pullid.

Oma Facebookilehel toob Kõljala POÜ ka hea võrdluse - Mille toodetud piimast (20 391 kg) on võimalik valmistada umbes 2 tonni juustu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles