Lehmade rasvakaotuse teema jõudis konkursil parimate sekka

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

8. veebruaril päädis Tallinnas Teaduste akadeemia saalis peetud finaaliga tänavune teaduse populariseerimise konkurss "Teadus kolme minutiga", kus noorteadlastel avanes võimalus esitada oma uurimissuunast atraktiivne kolme minuti ettekanne. Finaali jõudis kaks doktoranti Eesti Maaülikoolist, kellest üks valiti viie parima sekka.

Maaülikooli esindasid rakendus-hüdrobioloogia doktorant Marju Tamm ettekandega "Mikrovetikate mõõtmine: kas oma silm on ikka kuningas?" ning loomaksavatuse doktorant Maksim Runin ettekandega "Sügavuti rasvas".

Peaauhinda välja ei antud, vaid välja kuulutati viis parimat. Nende sekka kuulub ka Maksim Runin, kelle humoorikas ettekanne lehmade rasvakaotusest pärast poegimist pälvis õhtu kõige valjema aplausi.

Žürii esimees, Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere kiitis Runini esitlust, sest keeruline teema oli tehtud vägagi mõistetavaks, et see tõmbas publiku kaasa ning oluline on ka aspekt, et noorteadlane kasutas efektiivselt ära kõik talle ette nähtud kolm minutit.

Populaarteaduslike kolme minuti pikkuste ettekannete võistlust noorteadlastele korraldati neljandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles