Saared on Euroopa naaritsa pelgupaik

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ohustatuim pisikiskja Euroopa naarits.
Euroopa ohustatuim pisikiskja Euroopa naarits. Foto: Tiit Maran

Eeloleval suvel valmib loomaaias uus naaritsaaedikute kompleks sajale loomale, mis parandab ohustatud liigi säilimise võimalust veelgi. "See on oluline rajatis mitte ainult Eesti, vaid kogu Euroopa mastaabis," tõdes naaritsatega tehtavat tööd juhtiv Tallinna loomaaia direktor Tiit Maran usutluses Pealinnale.

Uue keskuse juurde kuulub ka DNA labor, mis valmis varem ja töötab varsti juba kaks aastat.

Seni elab Euroopa naarits meil looduslikult ainult Hiiumaal, millest on saanud Euroopa naaritsatele viimane suurem pelgupaik, kuhu lahti laskmiseks Tallinna loomaaed naaritsaid kasvatab. Euroopa naaritsaid hakati Hiiumaale lahti laskma 2000. aastal ja 2017. aastal arvati neid seal olevat umbes 80 või isegi rohkem.

"Meie saared pakuvad unikaalset võimalust luua saarelisi asurkondi, kus Euroopa naarits on kaitstud ja püsiv," aitaks asurkonnad Hiiumaal ja näiteks ka Saaremaal liigil püsima jääda ka juhul, kui mujal Euroopas edu ei saavutata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles