Võrus peetakse saabuval nädalavahetusel UMA MEKK IX Suurlaata

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: UMA MEKK

Eesoleval nädalavahetusel, 10. novembril kl 9-14 toimub Võru Spordikeskuses UMA MEKK IX Suurlaat. Nii kohalikud kui mittekohalikud on oodatud uudistama väikeste toidutootjate tegemisi ning kõgest hääst, mis laadal toimumas!

UMA MEKK on peatselt 10-aastaseks saav Vana-Võromaa toidukaubamärk, mis esindab ligi 80 väiketootjat ja 250 toodet Lõuna-Eestist.

«Märk antakse tunnustuse ja kvaliteedi näitajana tublidele toidutootjatele. Eeltingimuseks on, et toode on valmistatud vähemalt 50% kohalikust toormest, GMO-de ja ohtlike E-ainete vaba ning lähtub kohalikust meelelaadist ja toidukultuurist,» rääkis MTÜ Võrumaa Talupidajate Liidu toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch.

10. novembril kl 9-14 toimub UMA MEKK IX Suurlaat Võru Spordikeskuses, Räpina mnt 3 A.

UMA MEKK laadal osaleb ligi 100 toidutoorainet tootvat või väärindavat väiketootjat ja talu peamiselt Lõuna-Eestist, aga on ka külalisi kaugemalt. Kvaliteetne ja südamega tehtud kohalik toit ootab!

«Kõik on oodatud külastama UMA MEKK´i jt väikeste toidutootjate tegemisi ning osa saama kõigest heast ja paremast,» julgustas Frosch kõiki tuleval nädalavahetusel Võrumaa kasuks otsustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles