Kes võtab Pärnumaalt üle toidupiirkonna tiitli?

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kandis toidupiirkonna tiitlit Peipsimaa, tänavu Pärnumaa.
Mullu kandis toidupiirkonna tiitlit Peipsimaa, tänavu Pärnumaa. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Maaeluministeerium kuulutas välja konkursi leidmaks 2019. aasta toidupiirkonda, kes võtaks teatepulga üle tänavuselt Eesti toidu piirkonnalt Pärnumaalt.

„Kõrge kvaliteediga, puhas ja maitsev Eesti toit on suur rikkus. Kuigi Eesti on väike, on meil uskumatult palju erilisi toite ja piirkondlikke erinevusi, mida aasta toidupiirkonna valimine aitab laiemale avalikkusele tutvustada,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Toidupiirkonna tiitel annab

paikkonnale uut hingamist ja aitab ka kohalikku ettevõtlust edendada.”

Kõik seniste toidupiirkondade esindajad on rõhutanud, et tiitliga on kaasnenud senisest parem koostöö toidutootjate ja pakkujate vahel. See on aidanud leida uusi koostöökohti kohalike ettevõtjate ning organisatsioonide vahel ning töötada välja uusi üritusi, tooteid ja teenuseid.

„Hea näide uutest toodetest on toidumeenete konkurss, mida korraldati maitsete aasta jooksul nii Peipsi- kui ka Pärnumaal. Pärnumaa toidumeenet valiti lausa neljas kategoorias ning kokku laekus konkursile 76 toodet. See on uskumatult suur arv, mis näitab, et ettevõtted on samuti kohaliku toidukultuuri rikastamisest huvitatud ning näevad maitsete aastas head turundusvõimalust,” lisas minister.

Eesti toidu piirkonna tiitli kandmiseks 2019. aastal saab taotluse esitada kuni 29. novembrini 2018. a. Taotluses tuleb kirjeldada kava, kuidas aasta jooksul kavatsetakse oma piirkonna maitseid esile tõsta ja tutvustada. Taotleja võib olla nii kodanikuühendus, sihtasutus kui ka kohalik omavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles