Põua jätkudes tuleb Eesti lehmadel leppida Ameerika heinaga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lehmad peavad leppima ookeanitaguse heinaga.
Eesti lehmad peavad leppima ookeanitaguse heinaga. Foto: Mihkel Maripuu

Kui pikalt kestnud põuasuvele lõppu ei tule, söövad meie lehmakarjad talvel maisi, viljast tehtud silo ja võib-olla isegi Ameerika heina.

«Me pigem peame vaatama kuskile Ameerika Ühendriikide poole või kuskile sinna, sest Ameerika Ühendriigid tavaliselt ekspordivad päris suurel määral lutserni heina Araabia riikidesse, Hiinasse suurte konteinerite ja suurte laevade kaupa. Võib-olla õnnestub sealt midagi endale osta, aga ma kardan, et siit lähiriikidest meil küll mingisugust reaalset võimalust hetkel ei paista,» rääkis ERR uudistele Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld.

Võrreldes hea koduse heinaaastaga läheks ookeanitagune hein karjakasvatajale ligi kümme korda kallimaks, tõdes Muld.

Mida Eesti lehmad talvel sööma hakkavad, sõltub suuresti kolmandast, ja kui väga veab, siis ka neljandast niitest, sest esimesed kaks andisid kehva heinasaagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles