Põlluküladele piirid peale: riik hakkab piirama põllumaale ehitamist

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumaade täisehitamist hakatakse varasemast rangemalt piirama.
Põllumaade täisehitamist hakatakse varasemast rangemalt piirama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riik hakkab piirama väärtuslike põllumaade täisehitamist ja metsastumist. 

Maaeluministeerium on teinud valitsusele ettepaneku algatada maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduse eelnõu, mis raskendaks väärtusliku põllumajandusmaa sihtotstarbe muutmist ja seaks sellele ehituspiirangud.

Väärtuslikku põllumajandusmaad käsitleva õigusliku regulatsiooni kehtestamise eesmärk on tagada kõrge viljakusega põllumajandusmaa ja selle mullastiku kui taastumatu ressursi õiguslik kaitse ning nende maade jätkuv kasutamine põllumajanduses, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eelnõu kohaselt kavandatakse koostöös kohalike omavalitsustega maksimaalselt piirata väärtuslikule põllumajandusmaale ehitamist, nende maade metsastamist ning maatulundusmaa sihtotstarbega katastriüksuse sihtotstarbe muutmist. Lisaks tagatakse ülevaade kogu põllumajandusmaa üle põllumajandusmaa massiivide kaardil, mis koostatakse aasta jooksul pärast seaduse kehtima hakkamist.

Põllumajandusmaa väärtustamist peab oluliseks ka Euroopa Parlament, kelle sõnul kuuluvad maa, selle haldamine ja linnaehituse eeskirjade järgimine liikmesriikide pädevusse.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles