Hiiumaal lubatakse erandkorras viie lamba ründamises kahtlustatav ilves maha lasta (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves.
Ilves. Foto: PRIIT SIMSON / PM/SCANPIX BALTICS

Keskkonnaamet andis välja loa küttida väljaspool jahiaega Hiiumaal ilvest, keda kahtlustatakse viie lamba ründamises.

11.  ja 13. juunil toimus Hiiumaal Arukülas rünnak lammaste vastu, mille tõttu hukkus neist viis. Murdmise tunnustele ja leitud jälgedele tuginedes hinnati kahjustuse tõenäolisemaks tekitajaks ilves (70-80 protsendilise tõenäosusega).

Murelik lammaste peremees esitas seepeale Keskkonnaametile taotluse väljastada luba ilvese küttimiseks väljaspool jahiaega. Keskkonnaamet otsustas asjaolusid arvesse võttes, et edasiste kahjustuste vältimiseks on loa välja andmine põhjendatud.

Kuna kahjustuspiirkonnas on eesmärgiks nuhtlusisendi tabamine sündmuskohalt ehk rünnatavate kariloomade lähedalt, ei või ilvese küttimisel pidada ajujahti või jahti jahikoeraga. Sel moel võidakse tabada isend, kes ei ole kariloomade ründamisega seotud.

Samas piirkonnas murti ilvese poolt viis lammast lammast ka 2017. aasta sügisel. Selle kohta, kas tegemist oli sama ilvesega, info puudub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles