Täna on viimane võimalus metsa hooldamiseks toetust küsida

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Metsaomanikele makstakse oma metsa väärtuse tõstmiseks 1,5 miljonit eurot toetust. Täna on viimane päev Erametsakeskusele taotluse esitamiseks.

Noore metsa hooldamist peetakse kõige olulisemaks metsakasvatuslikuks tööks, millega saab metsa tulevikuväärtust mitmekordistada. Hooldusraiete tegemiseks kuni 30-aastases metsas on tänavuses toetuseelarves kokku 1,5 miljonit eurot.

Maaelu arengukava vahenditest makstavat metsahoolduse toetust saab küsida valgustus- ja harvendusraiete tegemiseks kuni 30-aastases puistus, töödega võib alustada juba taotluse esitamisele järgneval päeval. Toetuse määr 159 eurot hektari kohta peaks katma poole tegelikest kuludest. Toetust makstakse ka kasvavate puude laasimiseks, ulukikahjustuste ennetamiseks ning metsaühistutele erinevate metsatarvikute soetamiseks.

Sellest aastast saab taotluse esitada vaid läbi e-PRIA portaali. Oma liikmete eest esitavad ühistaotlusi kohalikud metsaühistud, kes aitavad soovi korral vajalikud tööd ka ära teha.

Toetuse taotlemise täpsemad tingimused ning metsaühistute kontaktid leiab erametsaportaalist aadressil www.eramets.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles