Päästeamet palub ATVga turbamullasel pinnal mitte sõita (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATV. Foto on illustreeriv.
ATV. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Päästeameti teatel on alust arvata, et Ida-Virumaa maastikupõleng sai alguse ATVga turbapinnasel sõitmisest.

Laupäeval veidi enne kella 11 sai häirekeskus teate Ida-Virumaal Toila vallas levivast turbapõlengu lõhnast. Päästjad leidsid Konju külast Süsinõmme liivakarjääri lähistelt põlevat turbapinnast ja võsa. Põles ligikaudu kahe hektari suurune maa-ala.

Sündmuskohale jõudes märkasid päästjad põlengu alal värskeid ATV jälgi ja sellest tulenevalt on alust arvata, et tulekahju võis põhjustada just mootorsõidukiga sõitmine.

«Palume elanikel tuleohtlikul ajal turbasel pinnal ATVga mitte sõita,» rõhutas päästeamet. «ATVga turbapinnal sõites koguneb turbamulla tolm sõiduki summutile, millel kuumenedes ja seejärel pinnale tagasi kukkudes põhjustab tulekahju. Sellise mõtlematu tegevuse tagajärg haarab suurt hulka päästeressurssi ning võib halvendada oluliselt ülejäänud päästeteenuste kättesaadavust elanikkonnale.»

Kustutustööd Konjus olid päästjatele keerukad, kuna soise pinnase tõttu oli ligipääs raskendatud.  Sündmusele kaasati Iisaku, Jõhvi, Kohtla-Järve Narva-Jõesuu ja Sillamäe päästjaid päästetehnikaga. Elanikele ohtu ei ole ning kustutustööd jätkuvad ka homme. 

Vaata Riigi Ilmateenistuse tuleohukaarti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles