Narvast avastati ohtlik võõrliik marmorvähk

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marmorvähk Saksamaal. See partenogeneesi teel paljunev liik on arvatavasti inimese poolt kaasa aidatud mutatsiooni tulemus
Marmorvähk Saksamaal. See partenogeneesi teel paljunev liik on arvatavasti inimese poolt kaasa aidatud mutatsiooni tulemus Foto: Wikimedia Commons

Loodushoiu Keskuse kalauurijad avastasid regulaarsel seirepüügil Narva veehoidlast meie loodusele uue ohtliku vähi võõrliigi.

Eesti Maaülikooli laborandid tõestasid DNA analüüsiga, et tegemist on marmorvähkidega ja osa neist kandis ka vähikatku, mis on meie jõevähile surmav, kirjutab ERR.

Eesti Maaülikooli vesiviljeluse õppetooli lektor Katrin Kaldre ütles, et marmorvähi peamine tunnus ongi marmorjas muster koorikul.

Marmovähk sigib vastasugupooleta ning see muudabki ta ohtlikuks. «Selle liigi kõik isendid on emased ja piisab vaid ühest isendist, et tekiks terve populatsioon,» rääkis Kaldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles