Aasta parim noortalunik Meelis Lindret: võidu tõi kogemus

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Lauri Mukk, Meelis Lindret, Anti Viirmets, Katrin Sabalisk
Vasakult: Lauri Mukk, Meelis Lindret, Anti Viirmets, Katrin Sabalisk Foto: Kerttu Kärk/Maaeluministeerium

Reedel Türi lillelaadal toimunud kompleksvõistluse «Noortalunik 2018» võitis Meelis Lindret, kes õpib Järvamaa Kutsehariduskeskuses põllumajandustöötaja eriala kolmandal kursusel.

Teise koha saavutas noortalunik Lauri Mukk, kolmandale kohale tuli Anti Viirmets Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.

2018. aasta parima noortaluniku Meelis Lindreti sõnul tuli talle võit lihtsalt. «Osalen sellel võistlusel juba kolmandat korda ning igal aastal olen poodiumil olnud. Seekord tõigi mulle võidu ilmselt kogemus, sest igapäevaselt põllu peal töötamise kõrvalt mul aega harjutada polnud,» rääkis Lindret.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimehe Roomet Sõrmuse sõnul näitas võistlus, et Eesti leidub noori, andekaid ja osavaid põllumehi. «Usun, et tänasel võistlusel osalemise järel on paljudel ees karjäär eduka põllumajandusettevõtjana. Eesti põllumajanduses on toimumas põlvkondade vahetus, mistõttu on sektorisse uusi tegijaid hädasti vaja,» kõneles Sõrmus.

Võistluse peakorraldaja, Järvamaa Kutsehariduskeskuse juhtõpetaja Aive Kupi sõnul annab noortaluniku võistlus noortele põllumeestele võimaluse teiste koolide sama eriala õpilastega tuttavaks saada ning omavahel mõõtu võtta. Lisaks noortaluniku tiitlile anti välja eriauhind parimale noorperenaisele, noortalunik Karin Sabaliskile. Samuti sai eriauhinna noorim võistleja – Raido Milvaste Järvamaa Kutsehariduskeskusest, kes õpib põllumajandustöötaja eriala esimesel kursusel.

Kokku osales selleaastasel võistlusel 27 noort põllumeest ja –naist. Noortalunike kompleksvõistlusel osalemine eeldab teadmisi, kiirust ja oskusi kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine, lüpsimasina hooldus, tõstukiga ladustamine, saeketi vahetus, kasti valmistamine.

Tulemused:

Noorim võistleja - Raido Milvaste

Parim noorperenaine  - Karin Sabalisk

Eesti Põllumajandus- Kaubanduskoja eriauhind - Marie Rätsepso

Alade parimad

Traktori täpsussõit -  Feliks Lavrentjev ja parim tüdruk Karin Sabalisk

Põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine - Robin Randaru

Põllu suuruse määramine sammudega -  Raido Milvaste

Väetise külvinormi arvutamine - Feliks Lavrentjev

Või valmistamine purgis – Meelis Lindret

Lüpsimasina hooldus – Karin Sabalisk

Tõstukiga ladustamine – Felix Lavrentjev

Saeketi vahetus – Lauri Mukk

Kasti valmistamine – Feliz Lavrentjev

Veise eluskaalu määramine – Jaanus Salu

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi, Sihtasutusega Innove ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles