Maaeluminister konverentsil: digitaliseerides toodame vähemaga rohkem

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Lumi

Kolmapäeval Tartus toimuval rahvusvahelisel põllumajanduskonverentsil «AgroForum Mare Balticum 2018» ütles maaeluminister Tarmo Tamm, et just digilahendused aitavad meil toota vähemaga rohkem, samal ajal loodust parimal võimalikul viisil hoides. 

«Põllumajanduse digitaliseerimine võimaldab meil saavutada globaalseid arengueesmärke ning senisest tõhusamalt kasutada erinevaid ressursse, nagu näiteks inimeste töö, masinad, maa, väetised ja taimekaitsevahendid,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Minister tõi veel välja, et mõni küsimus vajab veel nii siseriiklikke kui ka rahvusvahelisi kokkuleppeid. «Digiseadmed toodavad tohutul hulgal andmeid, mille kasutamise õigused ja kohustused pole veel selgelt määratletud. Täpsemalt pole reguleeritud ka mõne seadme, nagu näiteks drooni või isesõitva masina, kasutamine,» sõnas Tamm.

AgroForum Mare Balticum 2018

Tartus, Eesti Maaülikooli peahoones (Kreutzwaldi 1a) aulas toimub 17.‒18. aprillil rahvusvaheline põllumajanduskonverents AgroForum Mare Balticum, mis keskendub globaalse põllumajanduse digitaliseerumise teemale. Foorumil osalevad Läänemere äärsete riikide, Soome, Rootsi, Taani, Saksamaa, Poola, Leedu, Läti ja Venemaa, ning Euroopa Liidu idapartnerluses osalevate riikide, Ukraina, Valgevene, Moldova, Armeenia, Aserbaidžaani ja Gruusia, esindajad ning Euroopa Komisjoni, ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) esindajad.

Ettekandeid ja videoülekannet on võimalik vaadata konverentsi kodulehel.

Foorumit korraldavad Eesti Maaülikool ja Maaeluministeerium koostöös Maaelu Edendamise Sihtasutuse, Eesti Idapartnerluskeskuse ja Tartu linnaga.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles