Maamessil võetakse mõõtu võisturaiumises

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti metsaselts

Võistlushooaega alustav rammukatsumine leiab aset järgmise nädala lõpus Maamessil.

Osalejaid on nii Eestist, Lätist, Leedust kui Soomest. Kuna käesoleval aastal toimub ka raiespordi maailmameistrivõistlused, tahavad võistlustel oma vormi testida kõikide riikide parimad raiemehed. Nii saab näha võistlemas Eesti paremikku, üle aastate osaleb aktiivselt võistlustel ka kahekordne Eesti meister Anto Laas.

Kevadkarika esimesel päeval võisteldakse postide (12 meetriste mastide) langetamises. See ala toodi messiplatsile aasta tagasi. Võistleja peab etteantud ajaga langetama masti võimalikult täpselt tikule, arvesse läheb ka langetamise täpsus ning kännu vastavus reeglitele.

Teisel päeval toimuvad nõndanimetatud «platsialad» - saeketi vahetus aja peale, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Viimane ala on väga kiire ning hoogne, pakkudes vaatajatele teravaid elamusi.

Lisaks raiespordile võistlevad omavahel ka võsasaagijad ehk noorendike hooldajad. Võisteldakse sae ette valmistamises ja sportlased näitavad ette ka oma oskusi võsade langetamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles